Sultan Papağanı ( Nymphicus hollandicus):


Ana vatanları Avusturalya’dır. 19. yüzyıldan  itibaren, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya yayılmıştır. Son derece uyumlu bir tabiatları vardır. Muhabbet kuşu vb. diğer cinslerle bile birlikte yaşayabilirler. Kibar duruşları, uysal davranışları, kolay bakımları ile, insanların gözdesi olmuşlardır. Boyları 28-30 cm. civarında olup, ortalama ömürleri 20-25 yıldır. Yavruyken alındıklarında kolay uyum sağlarlar.
Konuşma yetenekleri 10-15 kelime ile sınırlıdır. Erkekleri konuşur, dişilerde konuşma son dere nadirdir. Erkeklerdeki konuşma da çok net anlaşılır olmayıp, daha çok ıslık çalar gibi konuşurlar. Buna rağmen telefon sesi, mikrodalga fırın kapanma sesi, kapı zili, ambulans siren sesi gibi mekanik sesleri taklit etmede son derece başarılıdırlar.
Dış görünüşlerine göre cinsiyet tespiti yapılabilir. Erkeklerin yanaklarındaki kırmızılık, dişilerde daha açık ve turuncuya yakındır. Ayrıca dişilerin kuyruk iç kısmında bulunan enine çizgilenmeler 
 erkek cinste rastlanmaz.